YAŞLILARA SAYGI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

29.03.2023 97

Yirminci yüzyılda dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmakta olup ülkemizde yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla “18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” olarak anılmakta ve bu tarihlerde etkinlikler yapılmaktadır. Bu çerçevede okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri tarafından pano hazırlandı. Emeği geçen Kulüp Danışman Öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Sağlıklı yaşlanma,  düzenli yapılan fiziksel aktivite ile  yaşam kalitesini artırır.

29-03-202329-03-202329-03-2023